Tips die je kunt doen als je de Waddeneilanden bezoekt

Blog Tips die je kunt doen als je de Waddeneilanden bezoekt

TVTAS: het ezelsbruggetje dat iedereen kent als het gaat om de Waddeneilanden. Heb jij een bezoekje op de planning naar een van deze eilanden? Hieronder geven wij per eiland tips die jij als eilandbezoeker kunt gebruiken.

Texel

Buiten het hoogseizoen bestaat de kans dat je de uitgerekte stranden helemaal voor jezelf hebt. Ga dus heerlijk uitwaaien met een mooi uitzicht op de vuurtoren van Texel. Je kunt deze vuurtoren zelfs beklimmen! Texel heeft een strandlengte van bijna dertig kilometer, dus voor een strandwandeling is er keuze genoeg. Ook heeft Texel genoeg schattige dorpjes. Een voorbeeld hiervan is Den Burg, waar je genoeg souvenirwinkeltjes kunt vinden. Voor de waaghalzen kun je op Texel een tandemsprong boeken. Eenmaal uit het vliegtuigje gesprongen, zweef je minutenlang boven het prachtige eiland. 

Vlieland

Dit is het kleinste eiland van de vijf. Het heeft niet veel inwoners, maar wel veel vogels. Een ideale plek voor de vogelspotter! Ook als watersporter of geschiedenisfanaat ben je bij Vlieland op het juiste adres. Je kunt op Vlieland ook wadlopen en je hebt er gezellige straatjes met winkels. Voor de natuurliefhebbers kun je een middag met een boswandeling of een veeverzorger boeken. Diegene neemt jou graag mee op pad naar de mooiste plekken van het eiland.

Terschelling

Dit eiland bestaat voor tachtig procent uit natuur. Terschelling is dus een walhalla voor de natuurliefhebber onder ons! Je kunt Terschelling verkennen door een fiets te huren, of met een Fatbike. Dat is een fiets die dikke banden heeft, zodat je prima kunt fietsen op zand. Als je meer reuring zoekt, kun je West-Terschelling eens bezoeken. Dit is het grootste dorp van Terschelling.

Ameland

Ameland staat bekend om zijn sereniteit en is een van de jongste eilanden van de Wadden. Je kunt dit eiland verkennen door de stranden te bezoeken, een fiets te huren of zelfs door wad te lopen. Helaas kun je niet elk dorp met de auto bezoeken: Hollum en Nes zijn autoluw. Deze dorpen zijn wel de moeite waard om te bezoeken. Er staan veel traditionele huizen en hebben een rijk verleden.

Schiermonnikoog

Klein maar fijn: dat is Schiermonnikoog! Het een-na-kleinste Waddeneiland met zijn rustige sfeer. Het heeft een klein dorp en het eiland is vooral bedekt met prachtige natuur. Dit eiland is ook autoluw. Je kunt dit eiland immers prima verkennen te voet, te paard of te fiets. Ook kun je met de Balgexpres – een trekker – naar het oosten van het eiland. Ook kun je hier wat nieuwsgierige zeehonden treffen.

Recente berichten