Romantische date op de planning? Hier 5 kledingtips

Blog Romantische date op de planning? Hier 5 kledingtips

Een eerste date is altijd spannend. Op deze avond wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Allerlei vragen spoken door je hoofd, wat natuurlijk komt door de zenuwen. Wat moet ik aan doen? Is hij wel mijn type? Ga ik geen domme dingen zeggen? Als je de onderstaande kledingtips doorneemt, hoef je je over je kleding in ieder geval niet druk te maken. 

Dames

1 Ga niet voor té veel

Houd je outfit stabiel. Draag bijvoorbeeld niet te veel sieraden en make-up. Dit leidt namelijk alleen maar af. Kies eerder voor één statement-piece dan dat je allerlei glimmende dingen om- of aanhebt. Kleine sieraden die niet te veel opvallen zijn tegenwoordig helemaal in. 

2 Draag comfortabele schoenen

Straks gaan jullie na het gezellige etentje nog een wandeling maken om het eten te laten zakken. Dan is het niet fijn om hakken aan te hebben of schoenen die eigenlijk toch niet zo fijn zitten. Dan is het een regelrechte ramp als jij alleen maar kan denken aan jouw opkomende blaren. 

3 Een beetje los is fijn

Een leuke outfit hoeft niet per se strak te zijn. Dit zit overigens niet fijn als jullie naar dat chique restaurant gaan en je niet die lekkere biefstuk kan eten. Daarom is het beter om voor wat lossere kleding te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een uiteenlopende jurk, een damescoltrui op een wikkelrok of een wijde blouse op een jeans. 

4 Blijf jezelf

Ook al wil je de trends op de voet blijven volgen, is het belangrijk dat je jezelf blijft én kunt zijn in de kleding die jij graag draagt. Jij moet je fijn voelen in jouw outfit die past bij je persoonlijkheid. 

Heren

1 Geen werkkleding

Ja, het komt vaak voor dat heren in hun werkkleding komen. Zo kan jouw date denken dat je een workaholic bent, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Ook moet jouw date natuurlijk niet denken dat jij geen moeite hebt gedaan hoe je eruitziet. 

2 Geen trui met tekst

Truien met grappige of rare teksten kunnen verkeerd overkomen. Je kunt op deze manier een verkeerd beeld opwekken bij jouw date. Ga anders voor een herencoltrui of een basic T-shirt. Dan gaat het nooit mis!

3 Denk aan je parfum

Geur kan de aantrekkingskracht bepalen. Toch is het niet de bedoeling dat je té veel parfum opspuit; dit kan namelijk zorgen dat jouw date je eigen geur niet meer ruikt en dat kan ervoor zorgen dat jouw date zich juist afstoot.

Recente berichten